Hovsenebens-betændelse, Dyrlægevagten
Heste sygdomme

Hovsenebens-betændelse

Hovsenebens-betændelse, DyrlægevagtenInde under hovkapslen lige bagved hovbenet sidder en lille knogle, som kaldes hovsenebenet. Bag på hovsenebenet løber nogle af bøjesenerne. Hvis der sker en overbelastning af disse sener, kan der opstå hovsenebensbetændelse.

Hvis hesten bliver halt og går med korte skridt i en stikkende bevægelse på forbenene, kan man have mistanke om, at hesten lider af hovsenebensbetændelse.

Hvad kan jeg gøre?
Hvis man har mistanke om at hesten har en uren gang eller er tiltagende halt igenem en periode, bør man konsultere dyrlæge. Ved hjælp af lokalbedøvelse og røntgenundersøgelse er det i mange tilfælde muligt at få at vide om hesten lider af hovsenebensbetændelse. I nogle tilfælde vil et sygebeslag kunne hjælpe hesten og i en periode måske medvirke til, at hesten kan bruges. Imidlertid er sandsynligheden for at hovsenebensbetændelsen forsvinder og hovsenebenet bliver normalt igen ikke særlig stor, hvorfor det altid er betænkeligt, når man får at vide, at hesten lider af hovsenebensbetændelse.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten