Vandrende pind, Dyrlægevagten
Heste generelt

Vandrende pind

Vandrende pind, DyrlægevagtenDet er for de fleste hesteejere facinerende at ride en tur i naturen. Imidlertid kan man på grund af uvidenhed komme galt af sted, og der kan opstå en ulykke. 

Mange ryttere nyder en skovtur, hvor en ridetur i et nyt terræn kan være rigtig spændende.  Rytterne tager sig dog ikke altid i agt, fordi de ikke kender terrænet. Der kan være ujævnheder, skarpe genstande, grøfter som er dybere end forventet, kraftige grene som hænger længere ned fra træerne end beregnet o.s.v. Hvis der er nedhængende grene må man være forsigtig og ikke forcere ridningen.

Vandrende pind, DyrlægevagtenPå disse billeder kan man se en pind er trængt ind umiddelbart under pandelokken. Herefter er pinden på grund af hastigheden under ridtet, som et projektil, trængt gennem huden og “vandret” under huden til den kom frem på venstre side af hestens hals. Umiddelbart efter pinden var trængt ind i hesten kunne ejeren “kun” se et mindre sår under pandelokken. På grund af pinden, der virker som et fremmedlege, kom reaktionen fra pinden først nogle dage senere. Da kunne man på halsen erkende en blød bule, hvor det ved nærmere undersøgelse kunne konstateres, at pinden var på vej ud.
 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten