Hudproblemer, Dyrlægevagten
Heste generelt

Hudproblemer

Hudproblemer, DyrlægevagtenHuden skal betragtes som et organ ligesom f.eks. hjerte og nyrer. Huden er blandt andet med til at påvirke dyrets kropstemperatur og blodtryk. Det er derfor afgørende for hestens sundhed, at hestens hud er fri for sygdom.

I øvrigt kan man ofte på hestens hårlag se, hvordan hestens almenbefindende er. Et af de første symptomer på, at hesten er syg, kan være, at hårlaget er mat og har et strittende udseende.

Man bør derfor i det daglige efterse hårlaget på hesten. Er hårlaget glansfuldt, er der normalt ikke tegn på sygdom. Er hårlaget mat, fedtet, skællende, og hesten i øvrigt viser tegn på kløe, bør man straks overveje, om der er sygdom til stede i huden.

Hvad kan jeg gøre?
Opstår der pludselig en sygdom i huden, som man ikke har set tidligere, er det en god idé ikke selv at forsøge at behandle men sikre en diagnose sammen med dyrlægen. (se ringorm)

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten