Transport af heste med fly, Dyrlægevagten
Heste generelt

Transport af heste med fly

Hvordan får  man sit familiedyr med ud på en flyrejse.?
Dette spørgsmål møder vi tit på DYRLAEGEVAGTEN, fordi det ikke ”bare” er at sende dyret af sted. 

Transport af heste med fly, DyrlægevagtenDerfor kan vi i samarbejde med SAS Spedition give følgende retningslinier.

GENERELT
Dyrlægen kan i de fleste tilfælde oplyse om, hvilke papirer og vaccinationer der er nødvendig før afrejse. Der er lande, hvor der ikke umiddelbart er information om, hvad der kræves før indrejse. I disse situationer, må man rette henvendelse til de pågældende ambassader eller konsulater.

SAS Spedition skal kontaktes mindst en uge før forventet afrejsetidspunkt. 

Oplysninger om modtagers navn, adresse og telefonnummer,  skal oplyses, således at SAS har sikkerhed for at hesten afhentes i modtager-lufthavnen. Når modtager har bekræftet at ville modtage dyret kontaktes afsender og yderligere rejsedetaljer, herunder afsendelsesdagen aftales.

På selve afsendelsesdagen, skal hesten indleveres senest tre timer før planmæssig flyafgang. Dyret skal afleveres og skal følges af alle relevante papirer som f.eks. stambog, vaccinationsattester, indførselstilladelser ect.

Under flyveturen vil hesten være placeret i et opvarmet lastrum.
I ankomstlufthavne uden for EU vil dyret blive kontrolleret af en dyrlæge, før dyret kan udleveres. Specielle foranstaltninger kan forekomme. 

Er man i tvivl  om regler, indførselstilladelser, godkendelser til transport,  kan man rette henvendelse til SAS Spedition mellem kl.07-19 man-fre på  tlf. 3232 4488.

Ovenstående regler gælder for SAS fly. Såfremt hesten skal flyve med andre selskaber må man søge oplysning dér.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten