Medicinering, Dyrlægevagten
Hunde sygdomme

Medicinering

Efter endt dyrlægebesøg, er det ikke ualmindeligt, at dyrlægen ordinerer en medicin til fortsat behandling. Desværre smager de fleste medicinske præparater ikke godt, hvorfor hunden vægrer sig ved at indtage dem.

I mange situationer kan man dog “snyde” hunden ved at opblande medicinen i maden. Man må sørge for, at det virkelig er en lækkerbidsken, som medicinen opblandes i.

Der findes dog medicin, som ikke må opblandes i maden og heller ikke må knuses, hvorfor det er nødvendigt at indgive medicinen i sin helhed.

Man stiller sig bag hunden, således at hunden ikke kan gå baglæns, griber fat om snuden bag hjørnetænderne med tommel- og pegefinger. Herefter presser man tommel- og pegefinger rundt om overkæben, således at overlæben følger med ind bag hjørnetænderne. Herefter bøjes hundens hoved lidt tilbage og tablet/kapsel anbringes så langt tilbage i munden på hunden som muligt. 

Herefter lukkes hundens mund, og når den har vist synkebevægelse, er problemet klaret. Hvis man er nervøs for at “putte” fingrerne ind i munden på hunden, kan man købe en tabletindgiver hos dyrlægen. Skal hunden have tildelt flydende medicin, kan man med en plastsprøjte indgive dette på samme måde som tablet/kapsel.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten