Valg af hund, Dyrlægevagten
Hunde generelt

Valg af hund

Valg af hund, DyrlægevagtenFør man ønsker at anskaffe sig et kæledyr bør man overveje, hvilken type hund man ønsker at købe. Får man anskaffet den forkerte hund, kan det give familien store problemer. 

Inden man beslutter sig for at anskaffe en hund, vil det være en god idé at kontakte dyrlæge. 

Følgende bør man overveje !

Ønsker man en mindre familiehund,- en hund til jagt, – en hund til hundesport, og/eller skal det være en vagthund. Endvidere bør man overveje, om det skal være en tæve eller hanhund. 

Hvis man har besluttet sig for at anskaffe en hund er der flere muligheder for at finde den hund, man påtænker at købe. I Dansk Kennelklub har man hvalpelister, som løbende opdateres, således at man kan finde en hund med kendt stamtavle.

Herudover kan man naturligvis se annoncer i aviser. Det vil være en god idé at besøge den kennel, hvor hunden (hundehvalpen) er opdrættet. Her kan man ofte se, hvordan de øvrige hvalpe ser ud i kuldet, samt se moderens temperament og (evt. faderens). 

Man må huske, at det ikke er lovligt at fjerne hvalpen fra moderen før hvalpen er 8 uger gammel.

Der er naturligvis forbundet med økonomi at have en hund. Det vil alt efter hundens størrelse koste, – i foderudgift, – ca. kr. 10,00 – 20,00 – om dagen. Herudover kommer der en lovpligtig ansvarsforsikring. Det vil være nødvendigt at få en mærkning af hunden, (tatovering og/eller chipmærkning). 

Endvidere vil det være nødvendigt at få hunden vaccineret mod forskellige sygdomme (se vaccination).

Endvidere kan man tegne en sygeforsikring, som også vil være forbundet med en udgift. 

Før man skriver under på en evt. købsaftale, vil det være en god idé, at forevise denne for en dyrlæge. 

Generelt: Man skal ikke underskrive en købekontrakt, hvor man får rettighed til at levere hvalpen tilbage, ….. mod…., at man får overdraget en ny hvalp.

Hvis sælgeren tilbyder denne ordning, – bør man afslå den -, for hvem ønsker at aflevere en ny hund, som man måske har haft i et halvt år. Skulle der opstå problemer mellem køber og sælger gælder købelovens almindelige bestemmelser. 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten