Nytårsskyderi, Dyrlægevagten
Hunde generelt

Nytårsskyderi

Nytårsskyderi, DyrlægevagtenI forbindelse med skud og nytårsskyderi er det ikke ualmindeligt, at hunde bliver nervøse. Man fornemmer, at hunden bliver angst, ryster, går hvileløst omkring, piber og på anden måde virker utilpas.
Nogle hunde viser tegn på nervøsitet allerede i begyndelsen af december, når det første fyrværkeri fyres af.

Hvad kan jeg gøre?
Det bedste for hunden vil være, at man opsøger et sted (sommerhus eller ude på landet), hvor der ikke er fyrværkeri. Er dette ikke muligt, bør man i god tid, før nytårsskyderiet begynder, indlede en behandling, således at hundens nervøsitet og angst dæmpes. Hvis problemet er til stede i det meste af december måned, er det muligt at behandle hunden medicinsk, uden at hunden bliver sløv.
Hvis problemet “kun” er til stede nytårsaften, kan beroligende medicin ofte hjælpe; men til gengæld vil hunden være almen påvirket (virke sløv). I de fleste tilfælde må det anbefales at kontakte dyrlæge for at finde den bedste løsning for hunden.
Der findes forskellige receptpligtige lægemidler, hvorfor det vil være nødvendigt at konsultere dyrlæge for at få råd og vejledning.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten