Sundt for ældre at have kæledyr, Dyrlægevagten
Hunde generelt

Sundt for ældre at have kæledyr

Kæledyr giver deres ejere bedre helbred og livskvalitet, dokumenter udenlandske undersøgelser. Det gælder især for ældre mennesker. Dyrlæger hjælper gerne med at rådgive om hvilket kæledyr, der egner sig bedst til den ældre. 

Kæledyrejerne er mindre bange for at gå på gaden, og kæledyrene er et godt samtaleemne, som skaber positiv kontakt med andre mennesker. Ældre personer, som har kæledyr, går mindre til lægen og bruger færre penge på medicin. 

Dyr og mennesker skal passe sammen

Det er vigtigt, at dyret passer til den ældres fysiske formåen, så dyret kan få den nødvendige motion. Hvis man kan “tusse” af sted på gaden, er det fint for en lille hund. Ligeledes man kan beskæftige en lille hund hjemme i stuen med en bold eller andet legetøj. Fugle, fisk og kaniner er andre muligheder, som man kan overveje at have som familiedyr.
Ældre mennesker tilbringer mere tid sammen med deres kæledyr. Det er dokumenteret, at det fremmer sundhed og trivsel for den ældre, når der er et familiedyr i huset. Endvidere får den ældre større social kontakt med andre, fordi dyret påkalder interesse. 
For kæledyret betyder det også, at det ikke kommer til at kede sig, og for de ældre bliver aktivitetsniveauet større. 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten