Panodil tabletter, Dyrlægevagten
Hunde generelt

Panodil tabletter

Mange ejere ønsker at smertebehandle hunden, når man fornemmer, at hunden har smerte.

Generelt skal man ikke begynde at anvende lægemidler til dyr, hvis man ikke er sikker på, hvad dyret fejler. Ligeledes skal man heller ikke bruge lindrende medicin, hvis man ikke ved, om dyret kan tåle medicinen.

Hunde kan få leverskader og bliver akut forgiftet, hvis de får en dosis på 50 -100 mg panodil pr.kilo legemsvægt. Da panodil tabletter fremstilles i 500 mg og 1000 mg, så kan man uden at tænke over det fremkalde en forgiftning,  som kan medføre, at hunden dør. Det betyder, at en hund med en vægt på 20 kg, kan blive forgiftet af en tablet på 1000 mg.  

Man skal bemærke, at stoffet optages hurtigt – inden for en time – hvorfor behandling mod forgiftningen skal iværksættes så hurtigt som muligt.

Hvad kan jeg gøre?
Hvis man er i tvivl om brugen af et lægemiddel, så lad være med at bruge det, uanset hvad andre oplyser. Det rigtige er at kontakte en dyrlæge, som kan vejlede på en faglig korrekt måde.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten