Hunde styrker humøret og helbredet, Dyrlægevagten
Hunde generelt

Hunde styrker humøret og helbredet

Hunde styrker humøret og helbredet, DyrlægevagtenNyere undersøgelser tyder på, at kæledyr – især hunde virker både livsforlængende og helbredende.

Hunde kan være som en forunderlig medicin, når mennesker er ude for forandring og modgang. Forskningen viser, at en hund kan hjælpe folk gennem svære sygdomsperioder og gøre det lettere for dem at leve med et svigtende helbred. Kæledyr kan få ensomme ældre til at se lysere på livet og dermed forbedre tilværelsen og livskvaliteten.

At eje, fodre og omgås en hund giver følelsesmæssig støtte og en fornemmelse af, at der stadig er brug for den enkelte person.

Livsviljen fastholdes gennem de nødvnedige lufteture, og på den måde får ejeren motion, styrkelse af helbredet og en større kontakt med andre mennesker. Hunden formidler en social kontakt mellem mennesker.

Det har ligeledes vist sig, at en hund i hjemmet mindsker savnet af den person i hjemmet, der er faldet bort.

Det faktum, at en hund lytter og synes at forstå, men ikke sætter spørgsmålstegn eller vurderer, er en af den mest betydningsfulde kvaliteter.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten