Æder egen afføring (koprofagi), Dyrlægevagten
Hunde generelt

Æder egen afføring (koprofagi)

Hunde har undertiden en ulækker vane, fordi de æder andre hundes eller kattes eller ræves eller egen afføring. Det er ikke appetitligt og hunden udsætter sig for smitte med bakterier/vira eller orm. Det er en uvane, som man ikke rigtig ved noget om.

Nogle antager, det er fordi hunden mangler protein i foderet, men nogen sikker viden om problemet kendes ikke. Det er dog almindeligt, at uvanen ophører, når hunden når voksenstadiet.

HVAD KAN JEG GØRE?
Man kan behandle hunden med Kaprotabs tabletter, 1-3 tabletter før hvert måltid. Mindre hunde 1 tablet, større hunde 2-3 tabletter. Normalt vil unoden aftage eller høre op i løbet af 3-4 dage. Hvis der ikke indtræder en bedring i den periode øges doseringen me 1 tablet daglig.

Under alle forhold fortsætter behandlingen i 14 dage. Herefter hører behandlingen op og hunden er sandsynligvis hørt op med uvanen.

I enkelte tilfælde kan uvanen komme igen. Hvis det sker gentages behandlingen.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten