Hunde generelt

Kørsel i bil

Kørsel i bil Hunde generelt

Mange hundejere bliver overrasket over at køre i bil med hunden første gang. Ofte vil der ske det, at hunden kaster op (“brækker sig”), hvilket kan være særdeles ubehageligt. Man ved ikke rigtigt, hvorfor hunde, når de starter med at køre i bil, begynder på denne adfærd. En mulighed kan være, at hunden på grund af disse mange billeder, der pludselig glider forbi, mange sanseindtryk, påvirker hundens synsopfattelse, således at hundens brækningscenter påvirkes.

Har man problemer med, at hunden ikke vil køre – og/eller kaster op i bilen, kan man forsøge at tilvænne hunden.

Dette kan gøres ved at faste hunden inden transporten, og i begyndelsen foretage ganske korte ture. Ligeledes er det en god idé at få hunden placeret på gulvet, evt. foran passagersædet ved siden af føreren af køretøjet. Dette for at undgå, at hunden får mange synsindtryk på een gang.

Efter den første korte køretur, må man have en lille godbid i hånden, således at hunden forbinder noget behageligt med køreture. Efter en kort legestund kan man gentage proceduren på hjemvejen. Undgå – at første køretur er til dyrlæge- fordi hunden derved kan komme til at forbinde noget ubehageligt med at køre i bil.

Hvis man ikke gradvis kan vænne hunden til at køre i bil, og man pludselig skal køre en meget lang strækning, er der mulighed for at få  receptpligtig medicin, som kan berolige hunden. Det vil derfor være nødvendigt at konsultere dyrlæge for at få råd og vejledning.

I langt de fleste tilfælde lykkes det dog at få hunden vænnet til at køre i bil.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten