Heste racer

Shire hest

Shire hest, DyrlægevagtenShire hesten har sin oprindelse i England (Midlands), hvor den i mange, mange år har været en stor hjælp i dagligdagen. Både for den enkelte til kørsel, i landbruget, o.s.v. Men også i industrien var den en uvurderlig hjælp, idet den er istand til at trække en last på op til 5 tons. 
Størrelse: Shire hestens højde ligger i gennemsnit på ca. 183 cm i stang, og vægten varierer fra ca. 860 – 1120 kg. Dette gør shire hesten til den højeste og tungeste blandt de koldblodede heste. 
Farve: Brun, sort, grå. Brun er det mest almindelige. 
Hoved og hals: Langt tørt hoved, med en smule romernæse. Glasøjne er ikke accepteret. Ørerne er lange og smalle. Halsen er lang, let hvælvet og harmonisk i overgangen til kroppen. Skulderen let skrånende. 
Krop: Shire hesten er dyb og bred i gjordmål – for hingstenes vedkommende, med et gjordmål på 2 – 2,5 m. Ryggen er kort, stærk og muskuløs. Lænden er klart formet, ikke flad. Bagparten er lang, 
Ben: Forbenene skal være velansat, og må ikke sidde for tæt. Kroghas er ingen fordel. Der skal være en del fine hår på benene, men en overdådig hårpragt ønskes ikke længere, idet disse kan dække for fejl ved lemmerne. Knoglerne skal være flade og stærke. Pibemålet skal være ca. 28 cm., dog er pibemål helt op til 32 cm. noteret. Hovene skal være brede, og med en stor omkreds ved kronranden. Hopperne har normalt lidt kortere ben end hingste og vallakker. 
Bevægelse: Bevægelsen skal være lige og kraftfuld. 
Karakter
anvendelse: 
Shire hesten har, trods sin enorme størrelse og styrke, et roligt temperament. I dag bruges den hoved sagligt til kørsel og i forskellige shows/opvisninger. 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten