Heste racer

Dansk travhest

Dansk travhest, DyrlægevagtenAvlen af travheste har sin oprindelse i bl.a. Engelsk fuldblod. Den danske travhest, som vi kender den, består således både af gamle danske gener, men har også aner i både den Amerikanske og Franske Traver. Hovedvægten på udvælgelsen af travheste forgår på præstationer i travløb, fremfor eksteriøret. 

Størstedelen af de danske traveropdrættere er organiseret i Foreningen af Travopdrættere i Danmark, som blev stiftet i 1938. I Danmark fødes hvert år ca. 850 føl. Racen udgør i dag landets næststørste avlsforbund. 

Størrelse: Der findes ingen specifikke mål – travhesten kan måle fra 148 cm i stang og opefter. Normalt ligger højden på 150 – 165 cm i stang. 
Farve: Almindeligvis sort, brun og rød. Andre farver forekommer. 
Krop: Travhestens ydre træk varierer meget, idet den primært bedømmes efter dens hurtighed. I korte træk er der tale om en lille, muskuløs fuldblodshest med en rektangulær kropsbygning. Dog har den kortere ben og virker knap så ædel i sit udtryk som fuldblodshesten. Skulderpartiet er muskuløst, brystet dybt og kraftigt, og bagparten kraftig. Lemmer og hove er tørre og hårde. 
Karakter
anvendelse: 
Travhesten er en modig og meget energisk hest. Den er utroligt udholdende, og har fortrinlige åndedrætsorganer og hjerte. 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten