Heste racer

Islandsk hest

Islandsk hest, DyrlægevagtenSom navnet antyder, så stammer denne race fra Island. Nærmere betegnet, stammer den Islandske hest fra de heste, som vikinger medbragte da de omkring 800-tallet bosatte sig på Island. Der har ikke været importeret heste siden. I dag gennemføres ubetinget renavl overalt, hvor der avles islandske heste, og avlsbedømmelserne foregår efter ens retningslinier i alle lande. 

Dansk Islandshesteforening afholder 3 årlige hingste- og hoppekåringer, hvor såvel rideegenskaber som eksteriør bedømmes. Det specielle ved den Islandske hest er, at den besidder 5 gangarter; Udover Skridt, trav og galop, har den yderligere to gangarter, Pas og Tølt. 

Størrelse: Den Islandske hests idealhøjde ligger mellem 133 til 140 cm i stang. 
Farve: Alle farver, farvekombinationer og aftegninger er tilladt. 
Krop: Den islandske hests standardeksteriør er meget bredt. Der stiles efter en velproportioneret, stærk og elegant hest, uden den bliver tungtbygget. 
Ben: Lemmerne er tørre, og den har en kraftig hårvækst. 
Karakter
anvendelse: 
Primært er den Islandske hest en brugshest, og skal have gode rideegenskaber. Af sind er den modig, selvstændig, samarbejdsvillig og pålidelig. Derforuden er den meget robust, og har en stor tilpasningsevne. 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten