Heste racer

Frederiksborg hesten

Frederiksborg hesten, DyrlægevagtenFrederiksborg Hesteavlsforeningens mål er gennem avl med heste af Frederiksborgracen at fremavle og fastholde de egenskaber, der gør Frederiksborghesten fuldt egnet som ride- og kørehest i nøje overensstemmelse med nedenstående beskrivelse. Inden for disse rammer skal foreningen stedse søge at skabe og fastholde et ensartet eksteriør så nær den klassiske Frederiksborghest som muligt. 

Foreningens formål er, at fremme avlen af og interessen for brugen af frederiksborgheste ved gennem avlen at gøre den bedst mulig egnet til ride- og kørebrug med skyldig hensyntagen til afstamning og racepræg. Foreningen tæller idag ca. 400 medlemmer spredt over hele landet. Det er ikke kun ride- og kørefolk, der er medlemmer, der er også mange, der har frederiksborgheste for avlens skyld eller for den nationalhistoriske betydnings skyld. 

Størrelse: Idealmål for hingste: 164-169 cm. på stangmål
Idealmål for hopper: 160-165 cm. på stangmål 
Farve: Alle farver accepteres. Aftegninger på hoved og ben accepteres. Der er dog mest røde, men brune, sorte og få skimlede forekommer. 
Type: En middelstor, køn og harmonisk hest af frederiksborgtypepræg. 
Hoved og hals: Kønt markeret, velformet, udtryksfuldt hoved, med velstillede ører, velforenet gennem en passende lang nakke, med middellang og velrejst hals. 
Krop: Velbeliggende skulder og velmarkeret manke. Muskuløs og smidig, middellang ryg og lænd. Middellangt afrundet kryds med god muskulatur og med velansat hale. Muskuløse lår. Velmarkerede og tørre haser med gode vinkler. 
Ben: Muskelfyldt underarm. Velmarkerede og tørre knæ. Middellange piber. Middellange, fjedrende koder. Velformede hove. 
Bevægelse: Bevægelsen energisk og rummelig, elastisk, taktfast og fremgribende med god bæring bagfra i alle gangarter. 
Karakter
anvendelse: 
Frederiksborgeren er med sit samarbejdsvillige og energiske temperament en alsidig hest til både ride og kørebrug 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten