Heste racer

Knabstrupper

I årene efter 2. verdenskrig, hvor hestene forsvandt fra landbruget, blev avlen meget misligeholdt, men i 1971 stiftedes ”Knabstrupperforeningen for Danmark”, med vægt på avl af ride- og køreheste i alle størrelser.
Foreningens formål er at virke til bevarelse og fremme af knabstrupperavlen, for at bevare og fremavle plettede knabstruppere af ridetype, efter en af generalforsamlingen vedtagen standard. 
Dette formål søges fremmet ved bl. A. stambogsføring, afholdelse af kåringer, registrering, afkomsfremstilling, udgivelse af blad, forskning samt medvirken ved dyrskue og lignende. Avlsarbejdet: Knabstrupperforeningens avlsarbejde varetages af foreningens avlsledelse, der består af bestyrelsen og kåringskommissionen i forening. Avlsledelsen udarbejder nærmere regler for kåring, registrering og stambogsføring, samt for andet der vedrører avlsarbejdet. 
Størrelse: 
Farve: 
Type: 
Hoved og hals: 
Krop: 
Ben: 
Bevægelse: 

Karakter
anvendelse: 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten