Heste racer

Pinto

Pinto, DyrlægevagtenDANSK PINTOFORENING 

Foreningens formål er:    
  • At fremme avl og brug af danske Pinto heste       
  • At organisere registrering og stambogsføring af medlemmernes dyr       
  • At samle PINTO ejere under en forening       
  • At udøve oplysningsarbejde i spørgsmål om PINTO´s       
  • At afholde materialprøver, kåringer og ridekørestævner 
Størrelse: Der findes både pony og heste af racen pinto. 
Farve: Broget, rød, sort, gulgrå. 
Type: Den ideelle pony/hest beskrives som ædel, udtryksfuld og harmonisk med store partier og passende dybde og bredde. 
Hoved og hals: Hovedet skal være ædelt med god bredde i panden. Øjnene skal være placeret frit og ikke for langt omme på siden af hovedet. Alle forskydninger i tandsættet er uønsket. Forening mellem hoved og hals skal være forholdsvis ædel uden unødig fyld og med god ganachefrihed. Halsen skal være passende lang, velformet og velansat med passende og velplaceret muskulatur. 
Krop: Skulderen ønskes lang og skrå med god frihed specielt ved albuerne. Manken ønskes velmarkeret og lang med jævn og stærk overgang til ryggen. Ryggen ønskes middellang og stærk, men alligevel med optimal eftergivenhed og elasticitet (retning) Lænden ønskes forholdsvis kort med veludviklet muskulatur. Krydset ønskes langt, muskuløst og svagt hældende med korrekt haleføring. 
Ben: Lemmerne ønskes passende føre, tørre og velstillede med optimale ledvinkler. Der skal være jævne overgange til leddene. Koderne skal være passende lange og give mulighed for god affjedring. Der ønskes endvidere veludviklet muskulatur i underarme og lår. 
Bevægelse: Det beskrevne eksteriør skal give mulighed for god balance og et taktfast, let, fremgribende og elastisk bevægelsesforløb. 
Karakter
anvendelse: 
Målet er ponyer/heste i alle størrelser, velanvendelige til alle former for ridning og kørsel. Der ønskes stor udstråling, store rammer, et godt fundament og frem for alt en velfungerende pony/hest. Eksteriøret skal give mulighed for et bevægelsesforløb med optimal indundergriben, afskub, elasticitet og sving. Temperament og vilje skal gøre den egnet til såvel fritids- som konkurrencebrug. 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten