Generelt kan man kontakte Dyrenes Beskyttelse på tlf. 1812.
Hvis man er i den situation, at man ikke har mulighed for at rekvirere Falck, så kan man bringe den nødstedte kat/killing til nærmeste dyrlæge.
Man behøver ikke være nervøs for det økonomiske ansvar, fordi Dyrenes Beskyttelse i Danmark har indgået en aftale med Falck og dyrlæger, som er medlem af Den danske Dyrlægeforening.
Mange mennesker begynder at fodre katte, som er i god foderstand, selvom katten ikke tilhører husstanden. Disse “tiggende” katte, skal man ikke begynde at fodre, fordi de sandsynligvis kommer fra en familie, som passer katten.
Efterladte killinger.
Også her er der mennesker, som i den bedste mening begynder at fodre og passe disse hjælpeløse væsener. Før man begynder på det, bør man gå rundt til naboer for at høre, om nogen kender til en kat, som har killinger.
Hvis det ikke er tilfældet, og det er muligt at fange killingerne, kan man lukke dem ind, fodre dem, for evt. senere at aflevere dem til et dyreinternat.
Sommerhuskatten
Hvis man er i sommerhus og bliver opsøgt af raske og velnærede katte og begynder at fodre dem, så påtager man sig et ansvar for disse dyr. Det betyder, at man må være indstillet på, at man også påtager sig det økonomiske ansvar.
Når ferien eller besøget i sommerhuset er afsluttet, vil mange af disse katte være overladt til sig selv, og kan efterfølgende have svært ved at skaffe føde, fordi de ikke er vant til at konkurrere om den føde, som er til rådighed i naturen.
Hvis der kommer afmagrede eller syge katte til sommerhuset, så bør man kontakte Falck, som vil bringe kattene til nærmeste dyrlæge.