Dyretestamente, Dyrlægevagten
Katte generelt

Dyretestamente

I samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

Hvem skal tage sig af dit kæledyr, hvis du går bort, før det gør?

Sikker fremtid for dit kæledyr

​​​​​​Med et dyretestamente fra Dyrenes Beskyttelse sikrer du, at der bliver taget godt hånd om dit kæledyr efter dit ønske. Ønsker du, at dyret skal have et nyt, kærligt hjem, vil dyret komme på et af Dyrenes Beskyttelses internater, hvor det ved ankomsten vil blive tilset af en dyrlæge. Når dyret er klar til det, vil det blive videreformidlet med udgangspunkt i internatets videreformidlingspolitik.

Du kan tegne dyretestamenter på alle familiedyr, f.eks. hunde, katte, kaniner, ponyer og krybdyr. Det kræver blot, at du er medlem af Dyrenes Beskyttelse.

Hvordan opretter jeg et dyretestamente?
Hvis du ønsker at oprette et dyretestamente hos Dyrenes Beskyttelse, skal du tale med medlemsservice på tlf.: 33 28 70 25 eller printe og udfylde nedenstående skemaer. Skemaerne skal returneres til Dyrenes Beskyttelse eller sendes på mail til [email protected]

  1. Dyretestamente – aftale om overdragelse af hund eller kat.
  2. Dyretestamente – oplysningsskema for familiedyr.

Husk, at du skal bruge et oplysningsskema for hvert dyr, du vil oprette testamente på, men kun én overdragelsesaftale. Når Dyrenes Beskyttelse har modtaget det udfyldte skema, får du fem kopier retur, som du kan give til dine nærmeste familiemedlemmer og naboer, så de ved, at du har oprettet et dyretestamente. Sammen med kopierne får du en bekræftelse og et girokort. Når girokortet et betalt, træder testamentet i kraft.

Du modtager også et klistermærke til din hoveddør, der viser, at du har oprettet et dyretestamente, samt et plastikkort du kan opbevare i din tegnebog. På den måde sikrer du, at alle bliver klar over, at dine dyr skal overgå til Dyrenes Beskyttelse. På både kort og klistermærke vil nummeret til Dyrenes Vagtcentral være påtrykt, sådan at dine pårørende vil kunne få fat på Dyrenes Beskyttelse hele døgnet.

Hvis det bliver nødvendigt, vil Dyrenes Beskyttelse få tilladelse til at få adgang til dit hjem med hjælp fra en låsesmed. Efter aftale med politiet vil det være en kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse, der henter dyret og bringer det trygt til et af Dyrenes Beskyttelses internater.

Hvad koster det?
Et dyretestamente koster 300 kr. pr. dyr i oprettelse. De penge går til udgifterne for transport, foder, ophold og dyrlæge.

Testamentet træder først i kraft, når Dyrenes Beskyttelse har modtaget betalingen.

Hvilke krav er der?
Du skal være medlem af foreningen for at kunne oprette et dyretestamente hos Dyrenes Beskyttelse. Hvis du ikke er medlem, kan du blive det her.

Et generelt krav for oprettelse af et dyretestamente for hunde er, at hundene skal være registrerede hos Dansk Hunderegister, og at de skal være chipmærkede eller øretatoverede.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten