Katte generelt

Dyretestamente

Dyretestamente Katte generelt

Dyrenes Beskyttelse har lavet en ordning, som sikrer dyret, hvis ejeren dør.
Ordningen bygger på, at Falck henter dyret og kører det til et af Dyrenes Beskyttelses internater. På dyreinternatet undersøges dyret af en dyrlæge. Hvis der i testamentet står, at dyret må formidles til et nyt hjem, så vurderer personalet på internatet sammen med dyrlægen, om dyret er egnet til det.

HVAD KAN JEG GØRE?
Hvis man ønsker at oprette et dyretestamente, er det letteste at kontakte Foreningen til Dyrenes beskyttelse i Danmark. Herefter sender foreningen en formular, som skal udfyldes. Formularen sikrer bl.a. de rigtige informationer om dyret.

Man skal være medlem af foreningen.

Når man har lavet testamentet får man tilsendt et klistermærke, hvor der står dyretestamente. Dette mærke kan sættes på indgangsdøren for at fortælle, der er lavet et testamente til dyret. Endvidere får man samtidig tilsendt et plastikkort, som f.eks. kan bæres i pungen og som også fortæller, der er lavet dyretestamente.

Ordningen er gratis for medlemmer af Foreningen til Dyrenes Beskyttelse.

 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten