Medicinering, Dyrlægevagten
Katte generelt

Medicinering

Medicinering, DyrlægevagtenEfter endt dyrlægebesøg, er det ikke ualmindeligt, at dyrlægen ordinerer en medicin til fortsat behandling. Desværre smager de fleste medicinske præparater ikke godt, hvorfor katten vægrer sig ved at indtage det.

I mange situationer kan man dog “snyde” katten ved at opblande medicinen i maden. Man må sørge for, at det virkelig er en lækkerbidsken, som medicinen opblandes i.

Der findes dog medicin, som ikke må opblandes i maden, ej heller må knuses, hvorfor det er nødvendigt at indgive medicinen i sin helhed.

Man holder katten, således at katten ikke kan komme fri, tager fat om snuden bag hjørnetænderne med tommel- og pegefinger. Herefter presser man tommel- og pegefinger rundt om overkæben, således at overlæben følger med ind bag hjørnetænderne. Herefter bøjes kattens hoved lidt tilbage og tablet/kapsel anbringes så langt tilbage i munden på katten, som muligt. 

Herefter lukkes kattens mund, og når den har vist synkebevægelse, er problemet klaret. Hvis man er nervøs for at “putte” fingerne ind i munden på katten, kan man købe en tabletindgiver hos dyrlægen. Skal katten have tildelt flydende medicin, kan man med en plastsprøjte indgive dette på samme måde, som tablet/kapsel.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten