Baggårds katte, Dyrlægevagten
Katte generelt

Baggårds katte

Baggårds kattene kan ikke klare sig selv. De er tamkatte, som er blevet herreløse. De kan ikke selv finde tilstrækkelig føde, og i kolde vintre fryser de, fordi de egenlig hører hjemme længere syd på. Mange dør langsomt af sult, kulde og sygdomme. 

Derfor skal man ikke lukke øjnene, men hjælpe kattene til et bedre liv, eller hvis dette ikke kan lade sig gøre, da at sørge for en human aflivning. Dette er trods alt bedre end at lide sultedøden.

Genudsætning
Hvis nogen vil påtage sig at fodre kattene dagligt året rundt (under ordnede forhold, d.v.s. ordne madskåle efter kattene har spise) samt helst sørge for et lunt og beskyttet sovested, så er det en god idé at lade det ønskede antal katte neutralisere (kastrere eller sterilisere) og genudsætte dem. Samtidig er kattene med til at holde mus og rotter væk.

Katte, som ikke skal genudsættes, må indfanges og aflives humant hos dyrlægen.

Hvad kan jeg gøre?
Først spørger man i kommunens Tekniske Forvaltning, om der er en indfangningsordning. Er dette tilfældet er indfangning og aflivning normalt gratis og man kan derfor træffe aftale med både kattefængeren og dyrlægen om, hvilke katte, der skal genudsættes. Er der ikke nogen kommunal ordning, må man tale med sin dyrlæge om lån af kattefælde.

Man kan også kontakte dyreværnsorganisationerne for at få råd og vejledning.

Behandling af katte, som skal genudsættes inkluderer:

  • Neutralisation (kastration/sterilisation).
  • Øretatovering.
  • Vaccination.
  • Ormekur.
  • Vitaminbehandling.

Hvis man ønsker katten/kattene genudsat kan man opnå et tilskud fra Kattens Værn. Man kan rette henvendelse til Kattens Værn på tlf.nr. 

TLF: 7027 0447  eller www.kattens-vaern.dk

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten