Katte Racer

Sokoke

Skribent: Helle Lauridsen

Sokoke, DyrlægevagtenHvad er en Sokoke kat? Sokoken stammer fra Sokokeskoven beliggende ved Kenyas kyst, det er en ny race med endnu kun få generationer i stambogen (se f.eks. Cleopatras stambog – hendes far er hentet direkte i Sokokeskoven) og kun få individider i avlen. Men trods denne tætte tilknytning til sine Afrikanske rødder og dens lighed med de vilde katte, binder den sig meget stærkt til sit menneske. Uafhængig og kærlig, men aldrig klæbende. Den er aldrig aggressiv, og markerer kun med tænder eller kløer hvis kraftigt truet. I stedet spænder alle muskler sig ved farer, parate til en hurtig flugt. Sokoken er en meget følsom kat og svinger i takt med husets stemning. Den er aktiv og snakker en del med variende toner og styrke. Det er som sagt en uafhængig kat men elsker sine menneskers selskab. Det er en stolt og meget intelligent kat og man kan kommunikere på et højt niveau ved at bruge stemme og kropssprog. Der er adskillige egenskaber der har overlevet fra junglen: Top tunede ører, øjne og whiskers. Kraftige tænder og kløer. Camouflage farver, smidige og atletiske kroppe, en helt speciel selvtillid – en “hvilen i sig selv”, og et højt intelligens niveau. Den findes i to farvevarianter: Brun Tabby – brune, sand og gyldne farver med gule eller grønne øjne, eller Sne (ikke anerkendt af FIFe) hvor det klassiske Sokokemønster står brunt mod lys creme baggrund og blå øjne.  

 

Hvis du ønsker en legesyg interaktiv kat, en kat som stiller krav til dig om snak og kærtegn er Sokoken en herlig race. De er kærlige og krævende men aldrig klæbrige venner, bryder sig ikke om at blive holdt fast, men elsker at ride på skulderen. Intet er dejligere for en Sokoke end en god lur et varmt og hyggeligt sted som under dynen eller på skødet. Hvis du derimod leder efter en kat der stille vil sove tiden væk, eller en kat der kun behøver mad og husly for at blive tilfreds er Sokoken ikke til dig. Da racen er næsten udryddet er det yderst vigtigt at nye Sokoke ejere er interesserede i racen. 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten