Devon Rex, Dyrlægevagten
Katte Racer

Devon Rex

Skribent: Susanna Toldi Bugge

Devon Rex, DyrlægevagtenPels: Kort, uden eller med dækhår. Karaktertræk: Nysgerrig, intelligent, kærlig, selskabelig, stædig. Bedst egnet til: Folk, der ikke lader sig slå ud af stædighed. Farver: Så godt som alle dog ikke Aby-farvet,er en lille til mellemstor kat med en hård, muskuløs krop med lange, slanke ben; bagbenene lidt højere end forbenene, som er sat på en måde, der giver en anelse krumning udefter. Dens poter er små og ovale, halen er lang, fin og tilspidset. Hovedet er kort, kileformet med udstående kindben og fyldte kinder. Kort snude med kraftig hage og markante knurhårspuder. Meget kort næse og afrundet pande, der giver indtryk af et stop. Panden buer bag til en flad hovedskal. Stor afstand mellem øjnene, der er store, ovale, skrånende mod ørets ydre kant. Øjenfarve klar og ren. Ørene er meget store, lavt ansatte, brede ved basen, med eller uden totter. Pelsen, der findes i mange farvevarianter, er kort og fin, bølget og blød (dog ikke så blød som en Cornish Rex pels!), med eller uden dækhår. Knurhår og øjenbryn krusede, helst grove og af mellemlængde.

Devon Rex, som af nogle kaldes “E.T.”, er en intelligent, målbevidst kat, der kun sjældent sidder stille i en vindueskarm eller vandrer hvilesløst rund i stuen på grund af kedsomhed. Den følger med i alt hvad man foretager sig og skal helst være med i et og alt. Den elsker at følge sin ejer mens den “småsnakker” med små, trillende lyde i stedet for den sædvanlige “Miauuuw”. Mens en Cornish Rex er af blid natur med en evig trang til at behage sit menneske, kan en Devon Rex være meget fanden-i-voldsk. Alt skal undersøges, også i højder. Hvor andre katte prøver sig frem med én klo ad gangen, bruger den meget gerne alle 10. En Devon Rex vil altid finde ud af, hvor langt den kan gå med sine unoder B og den vil prøve det igen og igen. Den vil nemlig bestemme selv! Dens tempe-rament er charmerende og meget underholdende, og den elsker hente- og gemmelegen.

Devon Rex, lige som Cornish Rex, påståes ikke at fælde og at være hypoallergen. Her gælder det samme, som skrevet under “Cornish Rex”.

GENERELT GÆLDENDE FOR ALLERGIKERE Køb ikke en Cornish Rex, en Devon Rex eller en Sphynx uden at af have været i kontakt med dyret i mindst et døgn. Enkelte opdrættere “låner” gerne en kat ud for week-enden. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, da sørg for at få en skriftlig aftale om, at katten kan tilbageleveres inden for 8 dage mod fuld tilbagebetaling af købesummen.

 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten