Marsvin kræver store mængder hø for at sikre en normal fordøjelse. Derfor bør der altid være hø af god kvalitet i buret. Friskt vand skal også være tilgængelig. Marsvins maver er følsomme overfor foderskift, derfor bør foderskift altid foretages gradvist og langsomt. Sker der foderskift for ofte, kan det medføre diarré og/eller trommesyge.
Marsvin er konservative i deres fødevalg og nægter i starten at æde nyt foder. Det går dog ofte over i løbet af få uger, specielt hvis man har flere dyr, og der er konkurrence om foderet.
Marsvin bør have fri adgang til tørfoder. Foder i pilleform foretrækkes fremfor foderblandinger med forskellige korn, frø og piller. Marsvin æder ofte de mest fedtholdige ting (jordnødder og solsikkekerner), medens de sunde bestanddele levnes.Dette er ofte skyld i fedme og fejlernæring. Specielt fremstillede foderpiller til marsvin er at foretrække, da disse er tilsat C-vitamin. Har man mulighed for det, er det en god idé at tilbyde marsvin forskellige typer grønt. Om sommeren kan man udmærket bruge græs, mælkebøtteblade, skvalderkål og kløver. Husk langsom tilvænning af maven om foråret.
Trommesyge vil hurtigt kunne udvikles, hvis overgangen til andet foderemne sker for brat.
Af andre foderemner kan nævnes: gulerødder, kål (alle former), æbler, rødbeder, foderroer, salat, melon, persille, rød og grøn peber, blomkålsblade m.v.
Man bør ikke fodre med rå kartofler, løg, porer og lignende, selv om marsvinene godt kan lide disse foderemner.
Det er vigtigt, at marsvin får tilført tilstrækkelige mængder C-vitamin gennem kosten. Dette gøres lettest ved at fodre med C-vitaminholdige foderpiller/blandinger samt et tilskud af grøntsager. Ud over ovennævnte foderemner behøver marsvin ikke at få gnavemateriale for at slide tænderne. Dog må man godt tilbyde dem en afskåret æble- eller pæregren, som vil virke som beskæftigelsesterapi.