Smertebehandling inden transport, Dyrlægevagten
Hunde førstehjalp

Smertebehandling inden transport

Smertebehandling inden transport, DyrlægevagtenSmertebehandling skal udføres før hunden må transporteres! 

En ulykkelig hundeejer rekvirerede Falck og forklarede, at hunden havde fået en hegnspæl igennem maven. På grund af hundens voldsomme smerter var det ikke muligt for Falck at transportereSmertebehandling inden transport, Dyrlægevagten hunden før den blev bedøvet af en dyrlæge. Herefter kunne hunden transporteres til nærmeste dyrehospital, hvor hegnspælen blev skåret over og hvor der blev gennemført en bughuleoperation for at fjerne hegnspælen. Tarmene havde heldigvis ikke taget skade, men blæren havde læsioner. Efter operationen blev hunden smertebehandlet og kunne efter otte dages behandling sendes hjem til en lykkelig ejer.

Hegnspælen, som var spids i den ene ende, var beregnet til at holde et ståltrådshegn og var efterladt i det vandrette plan 30 cm over jorden i et buskads. Under leg var hunden løbet ind i den spidse pæl og på grund af hundens hastighed, kunne hegnspælen trænge gennem bugen på hunden. 

Sørg for at der ikke ligger skarpe eller stikkende genstande i det område, hvor hunden leger.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten