Mundkurv, Dyrlægevagten
Hunde førstehjalp

Mundkurv

Mundkurv, Dyrlægevagten

Nogle hunde kan, hvis de kommer i uvante omgivelser eller er udsat for smerte (ved ulykke), pludselig begynde at angstbide. Har man mistanke om, at hunden har denne tilbøjelighed, er det en god idé at anskaffe en mundkurv.

Hvis man står i en akut situation, kan man også selv lave en mundkurv. På tegningen er vist, hvordan en sådan snudesnor/mundkurv kan laves. Snudesnoren kan laves af et bredt bånd, en snor eller lignende. Man laver en løkke, som er stor nok til at komme ned over hundens snude. Enderne skal være lige lange. Herefter sætter man forsigtigt løkken ned over snuden på hunden, således at knuden er øverst på hundens næseryg. 

Herefter binder man en knude på underkæben, og bagefter fører man de løse ender bag om hundens nakke og binder en knude. Snudesnoren skal i hele forløbet bindes stramt, således at hunden ikke kan åbne munden og heller ikke kan få snudesnor/mundkurven af ved at bruge forpoterne.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten