Bidsår, Dyrlægevagten
Hunde førstehjalp

Bidsår

Bidsår, DyrlægevagtenBidsår kan opdeles i to grupper.

1. Åbne sår
2. Lukkede sår.

Åbne bidsår opstår ved, at den bidende hund ikke slipper, når den først har bidt. Herved flænses huden, og der kan komme større eller mindre åbne sår.

Lukkede bidsår opstår som regel ved, at en hjørnetand fra den bidende hund er trængt igennem huden. Herved kan der opstå en sårhule, og fordi hundetænder næsten altid er inficeret med bakterier er der sandsynlighed for, at infektion opstår i sårhulen.

Bidsår, DyrlægevagtenMan skal være opmærksom på, hvor hunden er blevet bidt. Hvis hunden er blevet bidt i bryst og bughuleregionen, kan der være risiko for at infektion opstår, hvilket kan være livstruende for hunden. Er hunden blevet bidt i bugvæggen kan bidet kompliceres med et bugbrok.

Hvad kan jeg gøre?
Hundebid bør undersøges og behandles af en dyrlæge. I mange tilfælde er det ikke nødvendigt at sy huden. I tilfælde af, at huden er løsnet i et større område, vil man sy den løsrevne hud.

Mindre sår desinficeres og dyrlægen vil i reglen behandle hunden med medicin.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten