Benbrud, Dyrlægevagten
Katte Førstehjælp

Benbrud

Benbrud, Dyrlægevagten

Hvis man umiddelbart kan konstatere, at katten ikke kan støtte på benet kan det være et tegn på, at benet er brækket. Benbrud kan opdeles i to grupper.

1. Åbent benbrud.

2. Lukket benbrud.

Kan man konstatere, at benbruddet er åbent, må man forsøge at tildække det åbne sår, således at såret ikke forurenes yderligere. Ligeledes kan man forsøge at stabilisere benet ved at anlægge en let forbinding, der kan bestå af en træskinne og evt. pap. Herved vil benet blive stabiliseret, og kattens smerte derved nedsættes.

Benbrud, DyrlægevagtenHerefter bringes dyret straks til dyrlæge, for at få katten smertebehandlet og for at få konstateret, hvordan bruddet er.

Her vil det altid være nødvendigt at få foretaget en røntgenundersøgelse.

Det vil i mange tilfælde være nødvendigt at få foretaget en operation, således at benbruddet kan blive stabiliseret. Hvis ikke bruddet er af særlig voldsom karakter (knust) vil udsigterne til helbredelse i reglen være gode.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten