Kulhydrater i foder, Dyrlægevagten
Hunde pleje & fodring

Kulhydrater i foder

Ligesom mennesker spiser kulhydrater som brød, ris og kartofler, som en del af et afbalanceret måltid, så har hunde og katte også behov for kulhydrater, som en del af et afbalanceret foder.
Kulhydratkilder som ris, majs og hvede anvendes i hunde og katte foder for at give kalorier til dækning af det daglige energi behov.
Derudover tilfører disse fodermidler andre værdifulde næringsstoffer som proteiner, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Kulhydrater bidrager også med smag, form og konsistens, hvilket gør foderet mere velsmagende og som dyre ejer mere tiltrækkende at fodre med.
Ved korrekt fremstilling af disse fodermidler vil man opnå en større fordøjelighed og dermed en større mulighed for at dyret optager foderet.

Overfølsomhed?
Hvede kan anvendes som en del af et afbalanceret foder. Det har en god smag og er en letfordøjelig energi kilde og giver samtidig protein, vitaminer, mineraler og fibre. Der har hos menneske været nogen bekymring om overfølsomhed over for hvedens proteinstoffer – gluten allergi – men denne overfølsomhed er kun diagnosticeret hos en linie af irsk setter for en del år siden. Derfor anvendes hvede i mange foder produkter.
Ved at fodre og ved at vælge et kvalitets foder er man mere sikker på, at hunde og katte optager foderet optimalt.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten