Hunde hudproblemer

Slikkeeksem

Slikkeeksem Hunde hudproblemer

Slikkeeksem opstår i mange tilfælde, fordi hunden er overladt til sig selv i mange timer. Det er typisk en lidelse – et “alene hjemme” – problem, fordi hunden er overladt til sig selv og derfor finder på at slikke. Den hygger sig ved at slikke, fordi det er naturligt for hunden at soignere sig.

Det er ofte på forfladen af èn pote og omkring håndroden på samme ben, at slikkeaktiviteten bliver intens. Herved opstår der en lokal kløe og efterhånden slikker hunden mere og mere, således at et egentlig eksem opstår. På det tidspunkt bliver slikketrangen forstærket, irritationen i huden bliver større og efterhånden gennembrydes det yderste lag hud og der opstår et slikkesår. Hvis denne aktivitet ikke afbrydes, vil huden efterhånden blive dejagtig fortykket.

HVAD KAN JEG GØRE
Når man opdager, at hunden er ved at udvikle et slikkeeksem, må man straks forsøge at afbryde hundens mulighed for at slikke i området. Dette kan gøres ved at lægge en forbinding omkring det pågældende sted eller ved at give hunden en skærm omkring hovedet. Herudover skal man vurdere om problemet skyldes at hunden er alene hjemme i for lang tid af gangen.

Kan man ikke selv løse problemet, må man tage kontakt til dyrlægen, som kan behandle og ordinere medicin. I mange tilfælde er en medicinsk behandling ikke tilstrækkelig, hvorfor det kan være nødvendigt at bortoperere den fortykkede hud.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten