Kræsen, Dyrlægevagten
Katte Pleje & fodring

Kræsen

Katte bliver undertiden opfattet som kræsne, og det  kan i nogle situationer også være rigtigt. De er i hvert fald  påpasselige med, hvad de sætter tænderne i. Det gælder både udseende, smag, lugt, konsistens, form og temperatur af maden. Nogle katte vil kun have én bestemt slags foder hele tiden, mens andre bliver trætte af deres foder efter et stykke tid. Det er ikke ualmindeligt, at det kan være vanskeligt at finde et foder, som katten vil æde. Man ved ikke præcis, hvorfor katte har det sådan, men ude i naturen skal de naturligvis undgå at spise noget, som de kan blive syge af. Lugtesansen er med til at sortere farlige eller fordærvede ting fra.

Nogle katte opfatter “jeg vil ikke æde” som en leg, hvor den prøver at lege med sin ejer. Ofte bliver der stillet “noget bedre” frem i madskålen, hvis katten ikke vil spise det første, og hvis katten først får en fornemmelse af dette, så kan “legen” drives endog  langt ud. Det bedst er at holde sig til ordentlig kattemad.
Bemærk: Katte må ikke sulte i flere døgn, p.g.a. deres stofskifte, som ødelægges under manglende foderoptagelse.

 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten