Ringorm, Dyrlægevagten
Gnavere Mus

Ringorm

Ringorm, DyrlægevagtenRingorm er ikke en orm, som mange fejlagtigt tror. Ringorm er en hudlidelse, der forårsages af visse svampe. Der er flere forskellige arter. 

Sporer:
Svampe formerer sig ved sporer, som er ganske usynlige. Ringormesvampens sporer danner ingen undtagelse. Hvis mus kommer i kontakt med sådanne sporer, og mus har et mindre sår eller en lille rift et eller andet sted, så vil svampen angribe dette sted og begynde at brede sig i musens overhud og hårsække.

Huden læderes, hårene knækker af.

Hudforandringerne kan optræder overalt på kroppen, men det mest almindelige er at se forandringerne i hovedet, nakke og skulderblade.
Det er karakteristisk, der som regel er hårtab eller afbrækkede hår og evt. kløe på de forandrede hudområder. I begyndelsen af sygdomsperioden ses ofte rødme i huden efterfulgt af fortykket grålig hud, som i tykkelse, kan være 2-4 mm.

HVAD KAN JEG GØRE?
Hvis mus har kløe, og man kan se hudforandringer, kan det være et tegn på ringorm.
Ringorm er ubehagelig for mus
Ringorm er ubehagelig at se på. 
Ringorm smitter fra dyr til mennesker.

Ringorm kan behandles. 
Kontakt derfor dyrlæge.

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten