Medicin – forfangenhed, Dyrlægevagten
Heste spørg dyrlægen

Medicin – forfangenhed

Hjælp – min datters hest er blevet forfangen og nu er det middel, der er så effektiv ikke mere at får i Danmark. Artrizin – Phenylbutazon – pulver a 1 mg.  Jeg har ledt rundt på nettet og fundet ud af at det ikke længere er forbudt i Tyskland – der står, at heste, som ikke umiddelbart står foran slagtning kan få det så de kan komme ud af smertehelvedet. Siden vi også er i EU hvorfor kan midlet så ikke udleveres her og hvad gør vi så. DET HASTER JO MED AT FÅ GJORT NOGET.
 
Hilsen
Petronella Blokker
 
Dyrlægens svar:
Problemet er, at nogle lægemidler ikke er tilstrækkeligt undersøgt for,  hvornår lægemidlet er ude af hesten efter behandling. ALTSÅ, – når hesten er blevet behandlet med artrizin. 
 
Nu tænker du nok, hvad kommer det hesten ved. Deri har du ganske ret, men den danske lovgivning er skruet sådan sammen, at dyrlægerne ikke må ordinere medicin, hvor der ikke er tilstrækkelig dokumentation for hvor lang tid det tager for  hesten at få lægemidlet ud af kroppen igen, – fordi hesten fortsat betragtes som et dyr, som kan anvendes til konsum. Det er det faktiske problem. 
 
I øjeblikket arbejdes der ihærdigt på at få reglerne lavet om, således at heste nødvendigvis ikke skal betragtes som dyr, der kan slagtes; men i stedet betragte hestene som hobbydyr. Hvis dette gennemføres kan det omtalte lægemiddel godt udleveres. 
 
Der findes andre lægemidler, som kan lindre. Dette kan I selvfølgelig tale med jeres dyrlæge om.
 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten