Transport af hund med fly, Dyrlægevagten
Hunde rejse & ferie

Transport af hund med fly

Transport af hund med fly, DyrlægevagtenHvordan får  man sit familiedyr med ud på en flyrejse.?
Dette spørgsmål møder vi ofte på DYRLAEGEVAGTEN, fordi det ikke ”bare” er at sende dyret af sted. Derfor kan vi i samarbejde med SAS Trust give følgende retningslinier. 

SAS Trust  åben man-fredag 07:00 – 22:30 lørdag 08:00 – 15:00

www.trustforwarding.com

 

GENERELT:
Dyrlægen kan i de fleste tilfælde oplyse om, hvilke papirer og vaccinationer der er nødvendig før afrejse. Der er lande, hvor der ikke umiddelbart er information om, hvad der kræves før indrejse. I disse situationer, må man rette henvendelse til de pågældende ambassader eller konsulater.

Der findes to måder at få dyret med ud på en flyrejse.

1.   Med ledsager.

Det er kun muligt at medbringe hunde og katte. 

Dyret skal reserveres sammen med billetten, og skal endvidere transporteres i et godkendt transportbur,  max.  50 x 40 x 25 cm. Transportburet  samt dyret må max.  veje 10 kg.

I særlige tilfælde kan der dispenseres for transportburet, såfremt dyret transporteres i en taske, som kan lukkes med lynlås under start og landing.

Under start og landing har ejeren eller den, der ledsager dyret, ansvaret for at dyret er placeret forsvarligt under flysædet foran én. Under selve flyvningen er det tilladt at placere dyret i skødet, under forudsætning af det stadigvæk er i buret eller tasken..

Efter landing er det også ejeren eller ledsagerens eget ansvar at kontakte relevante myndigheder, samt at sørge for den nødvendige dokumentation er i orden. Det mest naturlige er at kontakte toldmyndigheden ved bagagebåndene.

Opmærksomheden henledes på, at dette kun gælder SAS fly. Andre luftfartselskaber har andre regler, hvorfor vi anbefaler at kontakte dit rejse bureau. 

2.   Uden ledsager.

Hvis der ikke er ledsager med, kan alle dyr medbringes.

SAS Spedition skal kontaktes mindst en uge før forventet afrejsetidspunkt. Oplysninger om modtagers navn, adresse og telefonnummer,  skal oplyses, således at SAS har sikkerhed for, at dyret afhentes i modtager lufthavnen. Når modtager har bekræftet at ville modtage dyret, kontakter SAS afsender, som bliver orienteret om rejsedetaljer, herunder afsendelsesdagen.

På selve afsendelsesdagen, skal dyret indleveres senest tre timer før planmæssig flyafgang. Dyret skal afleveres i en godkendt transportkasse, og skal følges af alle relevante papirer som f.eks. stambog, vaccinationsattester, indførselstilladelser ect..

Under flyveturen vil dyret være placeret i et opvarmet lastrum, samt blive tilset umiddelbart før og efter landing.

I ankomstlufthavne uden for EU vil dyret blive kontrolleret af en dyrlæge, før dyret kan udleveres. Specielle foranstaltninger kan forekomme. 

Opmærksomheden henledes på, at disse regler gælder uanset luftfartsselskab.

Er man i tvivl  om regler, indførselstilladelser ect.,  kan man rette henvendelse til SAS Spedition mellem kl.07-19 mandag – fredag på  tlf. 3232 4488.

HVAD KAN JEG GØRE?
SAS og andre luftfartsselskaber skal sørge for , at dyret har vand under rejsen. Dyrlaegevagten anbefaler derfor at lægge  isterninger i transportkassens hundeskål, hvor vandet ikke “løber over”, således at underlaget i transportkassen ikke bliver vådt og ubehageligt.

En pose med dyrets egen tørkost, fastgjort til transportkassen kan anbefales, fordi dyret har “egen”  mad med, hvilket kan have betydning, hvis flyet bliver forsinket. Posen må max veje 500 g.

Generelt skal dyret ikke fodres umiddelbart før en længere transport – fordi dyret herved ikke kan undgå ” at lave stort og småt”. Husk også en god luftetur, før dyret sættes ind i transportkassen.

God rejse !

 

Bagom artiklerne

Birthe Valling & Jens Bakkegaard

Dyrlæge Birthe Valling: Til dagligt arbejder Birthe sammen med dygtige kolleger på Helsinge Dyreklinik.
Jens Bakkegaard: Dyrlæge og leder af Hillerød Dyrehospital og Helsinge Hestehospital. En travl hverdag med mange spændende opgaver, -som giver stof til artikler på Dyrlægevagten

Artikler Hunde rejse & ferie