Sitemap Partnere


Find lokal dyrlæge

  Skriv dit postnr.

    

 

Hudproblemer

Denne artikel:


Huden skal betragtes som et organ, ligesom f.eks. hjerte og nyrer. Huden er blandt andet med til at påvirke dyrets kropstemperatur og blodtryk. Det er derfor afgørende for hundens sundhed, at hundens hud er fri for sygdom.

I øvrigt kan man ofte se på hundens almene tilstand se, hvordan hud og pels ser ud. Et af de første symptomer på, at hunden er syg kan være, at huden og pelsen har et mat, strittende udseende. 

Man bør i det daglige efterse hundens pels. Hvis hundens pels ser glansfuld ud, er der normalt ikke tegn på sygdom. Er huden/pelsen mat, fedtet, skællende og hunden i øvrigt viser tegn på kløe, da bør man straks overveje, om der er sygdom i huden.

Hvis hunden har mere kløe end normalt, når den indtager foder sygdom, allergi. Endvidere kan kløe være et tegn på lopper, eller andre ektoparasitter. Er der rødme i huden, knopper og/eller pigmentforandringer kunne det være et tegn på en akut opstået hudlidelse.

Hvad kan jeg gøre?
Opstår der pludselig en sygdom i huden, som man ikke har set tidligere, er det en god idé ikke selv at forsøge at behandle, men sikre en diagnose sammen med dyrlæge.

 

Hudproblemer

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

 Nellerødvej 29
DK-3200 Helsinge


Bemærk
Informationer på Dyrlægevagten, erstatter ikke dyrlægekonsultation/diagnostisering eller anden form for professionel medicinsk behandling. Artiklerne er ikke et alternativ til at opsøge en dyrlæge eller diagnose for medicinsk behandling.

 

 

 

 


Annoncering
Muligheder for sponsorer og annoncører hos Dyrlægevagten