Sitemap Partnere


Find lokal dyrlæge

  Skriv dit postnr.

    

 

Hundesektionen

Denne artikel:


  Tandbørstning
Mere end 85% af hunde over fire år har sygdomme i tænder og mundhule. Det viser sig som en akut eller kronisk betændelse i tandkødet (parodontose), som kan medføre, at hunden taber tænderne. Betændelse i tandkødet medfører lommedannelse mellem tand og tandkød. Herved får bakterier mulighed for at udvikle og forværre sygdommen.
Læs mere...
 Dotline 435
Skab
Skab er et mide-angreb i huden. Hos hunde er det en den mide, der hedder Sarcoptes scabiei var. canis, som er årsagen til lidelsen. Miden er kun 0,2 mm stor med en kort plump krop og korte ben med sugekopper.
Læs mere...
 
 Dotline 435
  Chokoladeforgiftning
Det er ikke selve chokoladen, som er farlig for hunde, men stoffet, theobromine, der er en bestanddel af chokoladen. Theobromine giver forskellige reaktioner hos forskellige hunde. Hunde med helbredsproblemer, især epilepsi, er mere påvirkelige af theobromine end sunde hunde.
Læs mere...
 Dotline 435
Smerter
For mange hundeejere kan det være vanskeligt at vurdere, hvornår en hund har smerter. Smerter kan vurderes efter en smerteskala fra 0 - 10, hvor 0 betyder- ikke tegn på smerte.
Læs mere...
 
 Dotline 435
  Biopsi
Vævsprøven kan udtages ved hjælp af forskellige instrumenter f.eks. kanyler, biopsipunche. De fleste biopsier udtages i lokalbedøvelse, men biopsier kan også udtages fra organer i forbindelse med kikkertundersøgelse og operation, hvor dyret er fuld bedøvet.
Læs mere...
 Dotline 435

 hvalpepakke

 

 Dotline 435
 

 Nellerødvej 29
DK-3200 Helsinge


Bemærk
Informationer på Dyrlægevagten, erstatter ikke dyrlægekonsultation/diagnostisering eller anden form for professionel medicinsk behandling. Artiklerne er ikke et alternativ til at opsøge en dyrlæge eller diagnose for medicinsk behandling.

 

 

 

 


Annoncering
Muligheder for sponsorer og annoncører hos Dyrlægevagten